onsdag 11 november 2009


Brio -80 tal, denna liggvagn i blå plysch kommer från ett konkurs bo på Gtoland. Den är i fint skick, utan större slitag på utsidan, men insidan kan behövas kläs om.


Även denna 70 tals sittvagnen i brun fusk manchester kom från konkursboet. Denna var hjul med till, men ja får för mitt liv inte på dom.


Denna Emmaljungan i ljusblå fusk skinn/skai tyg kommer även den från konkursboet. Den har en nit som brustit på ena sidan i krysset där av lutar den. Annars är den i bra skick och har en hårdlift med som står under vagnen.

Emmaljunga Gondol i röd plysch, i ganska dåligt skick, finns slitag i plyschen och insidan är omklädd o numera ganska ruskig. Behöver en hel del vård. Annars är den häligt gung i och fungerar som den ska. Även denna är från Gotland.

Brio Sitty, köpte jag på Katt hemmet i visby.

En geisslen från sent 80 tal tidigt 90 tal i ljusblå/turkos skai/fusk skinn. Den har läderrems fjädring och är ganska plastig i hela konstruktionen en hel del knarr. Men skönt gung. Även denna kommer från Gotland och samma ägare som Gondolen.

söndag 8 november 2009

Efter bilder.




Man brukar säga att det inte är så farligt som det ser ut.... Men den här vagnen var i så dåligt skick som bilden visar och nästan värre. MEN efter många timmars arbete så helt otroligt ser den ut som ny.

Historia bakom vagnen: Vagnen kommer från en äldre dam på Gotland, som köpte denna till sin son runt -75. Av sentimentala själ kunde hon inte göra sig av med vagnen, så den fick flytta med från deras gamla boende på fastlandet till Gotland, där den blev ståendes ute pga plats bristen. I nästan 10 år stod den ute.
Nu har jag fått den och en hel del har hänt med den sen den flytta hit.

Det var någe svart klet på sufetten låg som en tjock fast klistrad duk och så fort de kom varmvatten på den blev den seg o kletig och nästan omöjlig att få bort, så de blev att spola iskallt vatten på och pilla försiktigt, dra bort de bitar som lossna lätt. Men tillslut lossna allt. Enda märket efteråt är lite mörkare i sufletten.
Suflett spännena hade rostat ihop, men efter rengöring med tvål o vatten, swinto och sen 5-56 så fick jag loss den och nu fungerar den prima.

Stora delar av chassit var lätt att putsa av med svinto och efter pollera med autosol. Men på sina ställen har den genomgående rost som trängt igenom cromen tyvärr.

Hjulen är helt ok, inte torra eller sprukna men dom var väldigt svarta o skitiga.

Ny månad...

Oki, jag erkänner än en gång jag e SLÖÖÖÖ... Jag förstår inte hur folk får tiden att räcka till till allt, jag kan ju erkänna att bloggandet är det sista jag haft i huvudet iaf.
Men i kväll ska ja banne mig ta mig i kragen o börja lägga in lite nyare foton iaf o lite text om jag hinner.